Jaka jest kuchnia francuska?

kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia francuska...Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych

Jaka jest kuchnia francuska? ratatouille przepis
Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia francuska...Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania potrafią być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba dań duszonych, na bazie wina.

Jest też zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko kilka składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. ratatuj przepis
Na temat blog kulinarny to też niezłe źródło
Na temat blog kulinarny to też niezłe źródło
Więcej informacji także tutaj blog kulinarny
Na ten temat napisali także na